Na mestu “Tri lokve” na Suvoj planini, gde se seosko stanovništvo nekada okupljalo na svetkovinama i saborima, a hajduci se u 17. i 18. veku nadmetali u svojim veštinama, održani su “Suvoplaninski hajduk višeboj” i takmičenje u gađanju glinenih golubova.

U višeboju se takmičilo 18 njih, a titula “harambaše” zaslužena je osvajanjem što više bodova u disciplinama: nabacivanje obruča na štap, gađanje sekiricama u metu, gađanje lukom i strelom, bacanje kamena s ramena i pucanje iz vatrenog oružja.Iako je pobedio 2015. i prošle godine, Goran Petković nije očekivao da će mu to poći za rukom i sada.

Za osmišljavanje i organizaciju ovih sportskih igara zaslužan je Vlasta Stanojević, predsednik “Safari kluba” iz Niša. Kaže da su discipline odabrane po uzoru na hajdučke.”U 17. i 18. veku, uvek je bilo hajdučkih družina ovde. U trenucima njihove dokolice bilo je igara u kojima su se takmičili. Uključili smo se u manifestaciju da kroz nekoliko igara dočaramo sportski događaj koji bi mogao da asocira na to vreme”, priča Stanojević.