Planina Seličevica se nalazi južno od Niša.Najveći vrh je 902 metara.Na samom vrhu nalazi se televizijski repetitor koji se vidi sa velike udaljenosti. Repetitor pokriva veliko Niško i Zaplanjsko područje televizijskim signalom. Sa repetitora se prostire širok vidik u okolini pa je ujedno i najlepši vidikovac u na planini. Planina je obrasla šumom i ispresecana je brojnim šumskim putevima. Na kraju planine prema jugu nalazi se poznato utvrđenje ‘Kurvin grad’ a pored grada jedinstvena crkvica u rimskoj grobnici, sv. Simeona Stolpnika. Ispod ovog grada susreću se leskovačka i niška kotlina. Preko puta na na brdu ‘Komiga’ nalazi se stara latinska crkva i nadaleko poznati lekoviti Orljanski šuplji kamen. Prelazak terenskim vozilima preko planine Seličevice je prvorazredna priča nadahnuta prirodnim lepotama, kulturom i istorijom.

CAR_6608 CAR_6515 CAR_6676 CAR_6602 CAR_6694 DSC_0581 CAR_6533 DSC_0512

Jednodnevni program

  •  okupljanje i polazak iz Niša najkasnije do 09.č. –   savladivanje deonice (Niš, Gabrovački manastir, Vukmanovo, Repetitor na vrhu Seličevice, Kurvin grad, Orljanski Šuplji kamen, Kumiga i crkva Sv. Jovana iz 11.veka, jedinstvena crkvica u rimskoj grobnici sv. Simeona Stolpnika, restoran)
  •  ručak u restoranu
  •  kraj programa

Cena osnovnog paketa sa ručkom u restoranu Katun:

Seličevica 4×4“ je jednodnevni Jeep safari, dužine do 100 km, sa nadmorskom visinom od 100 do 902 metara. Trasa nije teška ali zavisi od vremenskih uslova. Vozi se putevima koji spajaju navedene objekte ali i inprovizovanim prolazima van puta. Učesnici moraju imati terensko vozilo u kome mogu biti najviše 4 učesnika računajući i vozača.