Discipnina  gađanja glinenih golubova u Safari klub, stigla je sredinom 90-ih godina, i to kroz sportsku manifestaciju “Šuting reli”. Po neka pozicija na ovom prestižnom takmičenju realizovana je izbacivanjem glinenih golubova ručnom mašinom. Safari klub je uočio nedostatak ovog olimpijskog sporta u Nišu i na strelištu  “Malča”, sagradio prvo strelište u Nišu za Američki trap. Od 2001 godine, na ovom strelištu organizuju se regionalna i međunarodna takmičennja u gađanju glinenih golubova u vidu kupova i turnira: Kup LSS, Sajam kup, “OPEN NIŠ” i dr.

DSC_0029 DSC_0250 DSC_0025DSC_0072 DSC_0292 DSC_0090DSC_0246 DSC_0087 DSC_0296 DSC_0099

Strelište je izgrađeno u skladu sa Pravilnikom za gađanje glinenih golubova. Pucači na vatrnoj liniji zaštićeni su od kiše i sunca, koristi se  mašina za izbacivanje glinenih golubova engleske proizvodnje, marke “Harijer DTL” kapaciteta, 210 glinenih golubova u jednom punjenju. Mašina se aktivira pulafonima.

Danas na našim takmičenjima redovno ušestvuju takmičari iz celog regiona.Klub se u potpunosti pridržava propisanih standarda i Pravilnika za gađanje glinenih golubova. Ukoliko ste zainteresovani za ovaj  sport možete se obratiti na adresu našeg kluba u kome možete dobiti solidno obrazovanje za nastup i takmičenje.